Studierejser – Generelt om tilskud

Studierejser – Generelt om tilskud  

En studierejse er en rejse, der har det formål, at lære om det sted eller det land, rejsen går til. Ofte er de, der tager på studierejse, skoleelever, og folk, der er i gang med en uddannelse, og hvor studierejsen skal give en dybere indsigt og forståelse for deres fag.

Mange skolelever og studerende på forskellige uddannelser, har mulighed for at komme på studierejse. Studierejser koster penge. Som studerende kan det være svært, at få råd til at betale for en studierejse. Mange skoleklasser eller studerende financierer deres studierejser på 3 måder:

  • En del betaler deltagerne selv
  • En del bliver betalt ved at tjene penge, f.eks. ved at holde loppemarked eller lotteri
  • En del bliver forsøgt betalt med offentlige tilskud eller fra fonde


Det betyder, at der er mange, som henvender sig til f.eks. kommunen for at søge om tilskud til deres studierejse.

Der er ingen generelle regler for hvem eller hvilke grupper, der kan få tilskud, og hvor meget de kan få. Den enkelte kommune skal selv have sine egne retningslinjer for, hvordan de vil bevilge tilskud til studierejser.

Er du del af en gruppe, der skal på studierejse og gerne vil søge om tilskud til rejsen, kan du eller I kontakte kommunens forvaltning for fritidsområdet. De kan råde og vejlede Jer i forhold til ansøgning om tilskud til studierejser.

Relaterede artikler

Avannaata Kommunia
Postbox 1023
3952 Ilulissat

Telefon: (+299) 70 18 00
Fax: (+299) 70 11 77
E-mail: avannaata@avannaata.gl
Hjemmeside: http://www.avannaata.gl