airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Boligstøttehuse – Tilbagegivelse af

Boligstøttehuse – Tilbagegivelse af 

Et boligstøttehus er et hus, som er blevet bygget med midler fra boligstøtteordningen. Det vil sige, at husejeren har lånt penge fra Selvstyret til at bygge huset. Indtil lånet er nedskrevet eller betalt tilbage, har man derfor visse forpligtelser over for Selvstyret. INI administrerer boligstøtteordningen på vegne af Selvstyret. Det betyder, at det er INI, du har kontakten med som boligstøttehusejer.

Ejer du et boligstøttehus, som du ikke længere ønsker at bo i, kan du give dit hus tilbage til Selvstyret.


Betingelser
Næsten alle boligstøttehusejere kan overdrage deres huse til Selvstyret. Hvis du ejer et såkaldt kapitel 6 hus og altså ikke får tilskud til de månedlige ydelser, kan du dog ikke give dit hus tilbage til Selvstyret. I stedet for tilbagegivelse skal du finde én, der vil købe huset og overtage din gæld i huset.


Ansøgning
Er du interesseret i at give dit boligstøttehus tilbage til Selvstyret, skal du udfylde en ansøgningsblanket. Den kan du finde her på siden under blanketter. Du skal sende eller aflevere ansøgningen til din lokale INI boligbutik. Du kan også henvende dig til boligbutikken for at få hjælp til at lave ansøgningen.

Når INI har taget stilling til din ansøgning, skal du aflevere:

 • Skødet på huset. Du skal huske at underskrive skødet, og alle ejere skal underskrive skødet
 • Nøglerne til huset


Herefter sender INI det originale skøde til Registreringskontoret til afregistrering. Når det nye skøde kommer med Selvstyret som ejer, er du ikke længere af huset.


Fraflytning
Inden du flytter fra huset, skal du sørge for at:

 • Huset er tømt for indbo
 • Huset er rengjort og evt. affald er smidt ud
 • Huset er sikret mod skade
 • Afmelde husets el, vand og evt. varmemålere hos Nukissiorfiit
 • Opsige din forsikring hos forsikringsselskabet


Når INI modtager nøglerne til huset, sørger INI for at sikre huset for yderligere skader ved f.eks. at:

 • Tømme centralvarme- og vandanlæg
 • Sætte skodder for vinduerne
 • Tilmelde el, vand og varmemålere på vegne af Selvstyret


Låneopgørelse
Når du har givet dit hus tilbage til Selvstyret, laver INI en låneopgørelse for at finde ud af om du skal have penge tilbage for huset.

Først vurderes huset. Det vil sige, at der fastsættes en vurderingspris for huset. Herefter trækkes eventuel restgæld og restancer fra vurderingsprisen. Når INI har lavet låneopgørelsen sender de den til dig sammen med kopi af vurderingen:

 • Har du passet godt på huset og betalt dine terminer til tiden, får du sandsynligvis penge tilbage. I så fald bliver de sat ind på din bankkonto
 • Har du derimod ikke holdt huset ved lige og har du restancer, risikerer du at få en stor regning


Hvis du får en efterregning, har du mulighed for at søge om at få gælden eftergivet. Du skal søge om at få din gæld eftergivet, senest 1 måned efter du har modtaget låneopgørelsen. Hvis du ikke søger inden da, indberetter INI din gæld til pantefogeden, som vil tvangsinddrive gælden.

Relaterede artikler

INI A/S
E-mail: ini@ini.gl
Telefon: 70 10 00
Fax: 86 57 00

Åbningstider
Mandag til fredag fra 08.00 - 16.00
Boligstøtte fra 10.00 - 14.00

Du kan ringe direkte til:
Lejeboliger: 70 10 00, tast 2 og tast 1
Boligstøttehuse 70 10 00, tast 2 og tast 2
Omstillingen 70 10 00, tast 2 og tast 9

Hjemmeside: www.ini.gl