airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Konvertering af boligstøttelån – Ansøgning om

Konvertering af boligstøttelån – Ansøgning om 

Et boligstøttehus er et hus, som er blevet bygget med midler fra boligstøtteordningen. Det vil sige, at husejeren har lånt penge fra Landskassen til at bygge huset. Indtil man har betalt hele lånet tilbage, har man derfor visse forpligtelser over for Selvstyret. INI administrerer boligstøtteordningen på vegne af Selvstyret. Det betyder, at det er INI, du har kontakten med som boligstøttehusejer.

Har du svært ved at betale de månedlige ydelser, kan du overveje om du vil konvertere dine lån og eventuelle restancer. Det vil sige, at dine lån og restancer ændres til stående rente og afdragsfrie lån. Du skal altså ikke betale afdrag på lånet, så længe du bor i huset.


Betingelser
For at kunne konvertere dine lån og restancer skal du enten

  • eje et boligstøttehus med rentebærende lån
  • eller et selvbyggerhus med rentebærende el og fundament lån


Herudover skal din årlige skattepligtige husstandsindkomst de sidste 2 år være under 180.000 kr. per år. Indkomstgrænsen forhøjes med 4.000 kr. per hjemmeboende barn under 18 år, som er tilmeldt folkeregisteradressen. Indkomstgrænsen kan dog maksimalt forhøjes med 24.000 kr. – det vil sige for 6 børn.

Ordningen gælder kun for dig og din husstand, og kun så længe du bor i huset. Det vil sige, at hvis du flytter, så skal du betale hele lånet tilbage på én gang.


Ansøgning
Er du interesseret i at få konverteret dit boligstøttelån, skal du udfylde en ansøgningsblanket. Den kan du finde her på siden under blanketter. På blanketten står der, hvad du skal lægge ved ansøgningen.

Du skal aflevere eller sende ansøgningen og alle bilag til din lokale INI boligbutik. Du kan også henvende dig til boligbutikken for at få hjælp til at lave ansøgningen.

Det er vigtigt, at du husker at vedlægge alle de rigtige dokumenter. Hvis INI ikke har modtaget alle bilag 4 uger efter, du har afleveret ansøgningen, bliver din ansøgning henlagt uden yderligere behandling.


Bevilling
Hvis ansøgningen bliver godkendt, får du besked direkte fra Selvstyret. INI laver herefter lånedokumenter og pantebreve, som de sender til dig og som du skal underskrive.


Bemærk
INI kan kræve, at du betaler hele lånet tilbage, hvis:

  • Du sælger huset
  • Du går konkurs
  • Huset skal saneres

Relaterede artikler

INI A/S
E-mail: ini@ini.gl
Telefon: 70 10 00
Fax: 86 57 00

Åbningstider
Mandag til fredag fra 08.00 - 16.00
Boligstøtte fra 10.00 - 14.00

Du kan ringe direkte til:
Lejeboliger: 70 10 00, tast 2 og tast 1
Boligstøttehuse 70 10 00, tast 2 og tast 2
Omstillingen 70 10 00, tast 2 og tast 9

Hjemmeside: www.ini.gl