airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Naturens Juniorhelte

Hvert år mødes SPS-studerende og børnehavebørn om bæredygtighed.
I 2022 blev emneugen støttet med midler for puljen for bæredygtig udvikling
PI/SPS har i samarbejde med Kangia Kids og Avannaata Kommunias UNESCO Guardians gennemført projektet Naturens Juniorhelte.
Naturens Juniorhelte blev afholdt i uge 34 2021, hvor studerende fra SPS faciliterede aktiviteter til børnehavebørn.

I projektet deltog omkring 40 pædagogstuderende og 40 børnehavebørn. I løbet af ugen lærte de studerende børnene om naturen gennem leg og eksperimenter.

Formålet var at fremme børnenes viden om naturen og hvordan man kan passe bedre på den.


Naturens inua 

Gamle fortællinger beskriver, hvordan naturens elementer har ånd og sjæl ligesom mennesket – også kaldet en inua. Under forløbet mødte børnene Naturens Superhelte, som hver især repræsenterer en inua.

Børnene var meget fascinerede af Naturens Superhelte og det er PI/SPS og de øvrige samarbejdspartneres forhåbning, at ugen motiverer børnene til at tage vare på naturen i fremtiden. Ugen blev afsluttet med en udstilling af kunstværkerne for forældre, hvor børnene fik et diplom, som viser, at de nu er en af Naturens Juniorhelte.

PI/SPS håber på at kunne gentage successen for nye studerende og børn i 2022.

 

Mere om Naturens Superhelte 

Du kan læse mere om Naturens Superhelte her, hvor du også kan finde hyggelige og lærerige aktiviteter for børn.

Der er desuden film, der beskriver Naturens Superheltes arbejde og hvordan vi kan støtte de forskellige Inua i vores dagligdag. Hvis du er underviser, kan du ydermere downloade en håndbog for lærere på siden. Håndbogen er et undervisningsmateriale særligt henvendt naturfag og samfundsfag samt tværfaglige emner igennem hele skoleforløbet i den grønlandske folkeskole.

Yderligere inspiration til læring om naturen og bæredygtighed:

- Nuka Passer på Jordkloden : Pixiebog om bæredygtig livsførelse i en grønlandsk børnefamilie til brug i institutioner og i hjemmet.