airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Den succesrige fiskerimesse PolarFish i nye rammer i Ilulissat fra 2020

17. april 2019

Når den 12. fiskerimesse PolarFish afvikles, så bliver det i 2020 med Ilulissat som nyt hjemsted. Fiskerimessen, der de seneste syv gange er afviklet i et samarbejde med Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC), har de senere år oplevet en glædelig fremgang, både hvad angår antallet af udstillere og antallet af besøgende til fagmessen.

Dermed har man også ramt et kapacitetsloftet i Sisimiut, hvor messen har været afholdt indtil nu. Både hvad angår hotelkapacitet, og hvad angår plads til udviklingsmuligheder samt de omkring 50 udstillere fra bl.a. fra Island, Norge, Færøerne, Grønland og Danmark.

I samarbejde med fisker- og fangerorganisationen KNAPK er beslutningen om en flytning til Ilulissat netop taget, da en delegation fra AKKC med bl.a. administrerende direktør Nicolaj Holm og messechef Else Herfort er i Nordgrønland for at kigge på udstillingsmuligheder samt hotelkapacitet. Det er også blevet til et møde og en aftale med borgmester Palle Jerimiassen om det fremtidige samarbejde.

-  Flere end 30 procent af indbyggerne i Ilulissat er fiskere, og byen har en meget stor hotelkapacitet af høj kvalitet, og deres halfaciliteter er rigtig gode. Og via vores samtaler har vi indgået et meget fordelagtigt samarbejde, det er derfor meget glædeligt, at vi nu har en aftale, der absolut kun kan betegnes som en win-win for alle parter, siger adm. direktør Nicolaj Holm fra AKKC.
Borgmester Palle Jerimiassen er ligeledes glad for det nye samarbejde og den nye stærke partner fra Aalborg:

- For mig er det helt afgørende, at Aalborg Kongres & Kultur Center har en stærk international bæredygtig profil. At de også har et helt unik knowhow som arrangør af Europas største fiskerimesse, DanFish International, gør, at jeg ikke kunne forestille mig en bedre samarbejdspartner for Ilulissat, siger borgmesteren.

PolarFish er messen hvor nye tendenser, metoder og nyt materiel til fiskerierhvervet præsenteres, og i forbindelse med messen arrangeres også en række aktuelle og fagrelevante seminarer og workshops. Planlægningen af disse seminarer sker i samråd med fagkyndige repræsentanter bl.a. fra KNAPK, dette samarbejde skal sikre et nuanceret program med et højt fagligt og innovativt indhold.

KNAPK nogen glæder sig om nogen over flytningen til Grønlands største fiskeriby.

- Vi har i mange år ønsket en fiskerimesse i Nordgrønland, og at det lykkes allerede i 2020, er godt for den grønlandske fisker og hele landet, siger Henrik Sandgren, formand for den grønlandske fisker- og fangerforening.

PolarFish afholdes i Ilulissat Hallen den 6.-8. oktober 2020. Fremover forventer AKKC at arrangere en fiskerimesse i Ilulissat hvert andet år, i de år, hvor der ikke afholdes DanFish International i Aalborg.